Led verlichting in kippenhokken of vogelkooien

Sinds kort gebruik ik Led verlichting in de binnenhokken, vroeger was dit TL verlichting en dit is eigenlijk niet goed voor de kippen om dat zij de flikkeringen die TL lampen geven waarnemen (de mens niet), bij led verlichting ligt de frequentie veel hoger waardoor ook de kippen dit niet kunnen waarnemen.

De leds die ik gebruik  komen overeen met de lichtsterkte van het daglicht, dus het simuleert bijna het buiten zijn, natuurlijk geen uv....

Tweede voordeel is dat ik er een automatische dimmer op geplaatst heb, deze simuleert zons op en zons ondergang.

Dus bij mij gaan de leds vanaf 6u 's morgens heel geleidelijk aan tot 7u en pas dan zijn ze op volle sterkte, om 21u beginnen ze dan geleidelijk aan te dimmen om tegen 22u15 volledig uit te gaan. Geen kuikens meer die schrikken van het plotse licht als ik op de schakelaar duw en nu kan ik het licht ook eens niet vergeten uit te doen he....

Echt super tevreden van, ik had dit eerst gebruikt voor de kweekkooien van mijn sijzen (zie onderstaande foto's) en nu uitgebreid naar de kippenhokken. Eigenlijk de kuikenhokken maar je zou dit ook perfect kunnen gebruiken om bij te lichten in de hokken.

Wil je ook zo'n installatie, stuur me dan een email voor meer uitleg, ik kan sets leveren naar gelang de grootte van de hokken. 

De LED time controller is een programmeerbare 5 kanaals lichtcomputer waarmee u uw led strip verlichting volledig naar wens kunt regelen.

Hiermee kunt u vele situaties simuleren, zoals: dag- en nachtverlichting, zonsopgang, zonsondergang, schemering, bewolking en maanlicht.

 

U programmeert de controller zeer eenvoudig via de meegeleverde software op de computer waarna hij volledig zelfstandig 1 van de ingestelde 24-uurs programma's zal afspelen.

De software is simpel en kan door mij worden ingesteld

 

U heeft maximaal 5 kanalen tot uw beschikking waarop u alle soorten led strips aan kunt sluiten.

De 5 kanalen zijn onafhankelijk instelbaar waardoor de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn.

 

Een veelzijdige en krachtige controller dus.

 

programmeerbare led controller geschikt voor alle type led strips

inclusief software voor de pc

24 uurs tijdprogramma

5 kanalen onafhankelijk programmeren

 

uitgangsvermogen per kanaal: max. 4A / 48 watt

totale uitgangsvermorgen: max. 20A / 240 watt