Bloedluis bestrijden

Iedereen die kippen houdt zal wel eens te maken krijgen met bloedluis, er is bij mijn weten maar 1 product die deze echt kan uitroeien en dat is Exzolt (enkel te verkrijgen via dierenarts)
Dit product werkt tevens ook voor de gewone luis en de kalkpootmijt.
 

Wat is bloedluis?
Bloedluis, eigenlijk geen luis maar een mijt. De officiële benaming voor deze ectoparasiet is dan ook vogelmijt (Dermanyssus gallinae Degeer). Bij houders van kippen, duiven, kanaries, parkieten en andere siervogels of zangvogels is bloedluis gevreesd. De schade is dan ook aanzienlijk: overbrengen van ziekten en schade aan de conditie van de vogels door het veelvuldige drinken van bloed. Bloedarmoede en vatbaarder voor andere ziektes (E-coli etc) zijn het gevolg.
 
Hoe op te sporen?
In principe heeft elke kip wel eens last van bloedluis en dat is ook niet erg. Het gaat erom dat u een plaag met bloedluizen voorkomt. 
 
De bloedluis verschuilt zich overdag op donkere plekken, bijvoorbeeld onder een zitstok of onder een plank. Als u veel last hebt van bloedluis ziet u meer of minder dikke proppen met volgezogen rode bloedluizen.Kijk maar op de foto hiernaast.